Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
515402
Produkt na zamówienie. Zapytaj o dostępność.
Dobrej jakości noże to podstawa udanego przyrządzania potraw. Ostre, pozwalają na precyzyjne i szybkie posiekanie warzyw i ziół, niezależnie od korzystania z deski do krojenia. Na przeciw oczekiwań wychodzi nowa kolekcja noży Evy Solo.
Noże Nordic są wytwarzane zgodnie ze starożytnymi japońskimi tradycjami, które wykorzystują te same techniki używane do produkcji mieczy samurajskich. Ostrze wykonane jest z 67. warstw sali damaceńskiej (AUS 10) pod kątem 13-15° po każdej stronie, czego efektem jest maksymalna ostrość, bez utraty elastyczności.
Rękojeść stworzona z Pakkawood, dzięki ukształtowaniu zgodnego z anatomią dłoni, trzyma się pewnie i bezpiecznie.
Nóż Santoku jest wyjątkowo ostry i może być używany do krojenia warzyw, ryb, czy też mięsa. Nóż znany jest także jako azjatycka alternatywa dla noża szefa kuchni. Przegrzebki - lub kulleny - ułatwiają pracę z nożem, ponieważ mięso i warzywa łatwo spadają z wąskiego ostrza. Dzięki temu, w szczególności, nadaje się do cięcia cienkich plasterków lub małych kostek z dużą precyzją.
Producent zaleca nie stosowanie noża na mrożonkach lub kościach.
Długość ostrza: 18 cm
Projektant | Tools |
Producent | Eva Solo |
Wysokość (około) | 2.5 cm |
Długość (około) | 31 cm |
Szerokość (około) | 5.5 cm |
Kolor | brązowy, srebrny |
Materiał | stal Damasceńska: AUS 10, twardość 60 HRC, 67 warstw, rękojeść: Pakkawood |
Zmywarka | nie |
Na razie nie dodano żadnej recenzji. Zaloguj się aby dodać opinię.