Aktywne filtry

Zastawa stołowa może być podstawowa, składająca się z talerzy głębokich, obiadowych i deserowych, przy których leży komplet sztućców, niezależnie czy przy stole siedzi 6 osób, 12 albo i więcej.

Miksuj dowolnie

Talerze na sztuki to wspaniała opcja nie tylko ze względu na możliwość dobrania odpowiedniej ilości, ale i fasonu, który będzie odpowiadał Twojej jadalni. W ten sposób można połączyć kolory, style i materiały, aby jak najbogaciej ugościć biesiadników. Jak już ułoży się taki idealny komplet talerzy, można pomyśleć nad udoskonaleniem swojej zastawy stołowej.

Zadbaj o każdy detal

Aby wieczerza przebiegła od początku do końca komfortowo warto zadbać aby wszystkie niezbędne dania i napoje były wystawione od razu. W tym celu polecamy dzbanki, imbryki i różnej maści karafki, a także sosjerki, mleczniki i cukiernice. Warto również pamiętać nawet o tych rzadziej używanych elementach zastawy jak kieliszki do jajek.

Jeśli jesteś fanem owoców albo wymyślnych sałatek, przystawek czy pucharów z lodami, to powinny Cię także zainteresować miski. Przeróżne, w wielu rozmiarach, porcelanowe czy szklane, prezentują się niesamowicie, jednocześnie podkreślając obecne potrawy.

Ozdobne podkładki

Niektóre z nich serwuje się bezpośrednio w naczyniach, w których zostały upieczone. Takie żaroodporne półmiski, również dostępne w naszym sklepie internetowym, warto jednak położyć na podkładkę pod gorące naczynia albo wystawną drewnianą deskę. Owa deska będzie ładnie korespondować do obecnych pod talerzami plecionych z trawy morskiej podkładek i wazonu z kwiatami.