Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
515401
Produkt na zamówienie. Zapytaj o dostępność.
Dobrej jakości noże to podstawa udanego przyrządzania potraw. Ostre, pozwalają na precyzyjne i szybkie posiekanie warzyw i ziół, niezależnie od korzystania z deski do krojenia. Na przeciw oczekiwań wychodzi nowa kolekcja noży Evy Solo.
Noże Nordic są wytwarzane zgodnie ze starożytnymi japońskimi tradycjami, które wykorzystują te same techniki używane do produkcji mieczy samurajskich. Ostrze wykonane jest z 67. warstw sali damaceńskiej (AUS 10) pod kątem 13-15° po każdej stronie, czego efektem jest maksymalna ostrość, bez utraty elastyczności.
Rękojeść stworzona z Pakkawood, dzięki ukształtowaniu zgodnego z anatomią dłoni, trzyma się pewnie i bezpiecznie. Nóż do warzyw sprawdzi się nawet podczas krojenia twardych warzyw. Jego idealne ostrze pozwala na niezwykle precyzyjne krojenie.
Producent zaleca nie stosowanie noża na mrożonkach lub kościach.
Długość ostrza: 13 cm
Projektant | Tools |
Producent | Eva Solo |
Wysokość (około) | 2 cm |
Długość (około) | 24 cm |
Szerokość (około) | 3.2 cm |
Waga (około) | 0.11 kg |
Kolor | brązowy, srebrny |
Materiał | stal Damasceńska: AUS 10, twardość 60 HRC, 67 warstw, rękojeść: Pakkawood |
Zmywarka | nie |
Na razie nie dodano żadnej recenzji. Zaloguj się aby dodać opinię.